Batterijakten er en konkurranse der fjerdeklassinger fra hele landet kan delta.  Batterijakten varer fra 13.mars til 2.april. i denne perioden skal elevene prøve å samle inn så mange batterier som mulig.  Vi håper at dere vil finne frem brukte batterier ( Teipe  gjerne batteriene) og levere dem til barna når de kommer på døra. Det går også å levere batteriene ved Beiarn barne og ungdomsskole. Bare gi beskjed at batteriene er til batterijakten og 4.lag 

Batterijakten handler om å samle inn flest mulig brukte husholdningsbatterier. Det vil si at elevene skal samle inn batterier fra deres egne og andres private hjem. IKKE fra butikker og næringsvirksomheter hvor batteriene allerede er levert inn til gjenvinning 


HVILKE BATTERIER TAR VI I MOT? 
Vi tar kun imot husholdningsbatterier. Det vil si løse småbatterier og engangsbatterier (Batterier merket: AA, AAA, AAAA, C, D, 9V, 4,5V og knappcellebatterier) 

* Alle litium-batterier skal teipes (ofte merket Litium eller Li-Mn). 
* Alle knappcellebatteri skal teipes (de små runde metalliske batteriene). NB: Hele oversiden og undersiden av disse batteriene bør teipes, så det kan være lurt å bruke vanlig husholdningsteip på disse. 
* Alle 9-volts batterier skal teipes (de litt store batteriene med en pluss– og minuspoler på den ene enden, brukes ofte i røykvarslere). Hvis dere bruker de gule teipene, er det fint å bruke to teiper på disse for at det skal holde. 
* Teip brannfarlige batterier så fort som mulig! 
* Alkaliske batterier (de vanligste) er ikke like brannfarlige som litium-batterier, men bør også teipes. 

 

Med vennlig hilsen 

4. lag ved Beiarn- barne og ungdomsskole