Elevene har lest flere ungdomsbøker i vinter, og de to jurymedlemmene fra vår klasse er klare for storjurymøte sammen med elever fra andre fylker i ettermiddag, hvor årets ungdomsbok skal kåres. Hemmeligheten blir avslørt på U-prisen showet i morgen formiddag på Maihaugen.
Klassen er sponset av DKS, den kulturelle skolesekken i Nordland, og har gjennom vinteren deltatt i prosjekt U-prisen. Uprisen er et samarbeid mellom Foreningen Les, Norsk Litteraturfestival og alle fylkene. 

I dag har vi blant annet vært på Lillehammer bibliotek på foredrag med en av forfatterne, Anne Wisløff, som har skrevet en av de nominerte bøkene i år, Lik meg. Dette er forøvrig boken bak sesong 6 av den populære NRK-serien Lik Meg.
Vi har også vært på Bjerkebæk i dag, på foredrag med fjorårets vinner av u-prisen, Alexsander Kielland Krag. Han vant i fjor med sin roman Litt redd, bare


b 8stJirkNzmtQAAAABJRU 5ErkJggg==
Klassen fotografert ved hagegjerdet utenfor Sigrid Unsets hjem. F.v. Nathalie Strand, Nora Ingvaldsen, Thea Jensen, Henriette Kristensen, Nikolai Carlsen og Gustav Carlsen. 

 

Bjerkebæk var forøvrig Sigrid Undsets hjem på Lillehammer. Hjemmet er i dag museum. Forfatteren og nobelprisvinneren Undset flyttet til Bjerkebæk i 1919 og bodde der fram til sin død i 1949 med unntak av krigsårene 1940-45 hvor hun oppholdt seg i USA.

I kveld blir det ungdomsbokbad i Maihaugsalen, der to av klassens elever være samtaleledere. De skal være med å intervjue årets nominerte forfattere. I forkant av dette skal samtalelederne fra alle fylker møtes og planlegge intervjuene.