Annethvert år skrives det et knippe nye teaterstykker som ungdomsgrupper kan sette opp med støtte fra profesjonelle. I Nordland er det instruktører fra Scenekunst i Nordland som følger opp gruppene. Det arbeides frem en forestilling med og for ungdom, som først settes opp lokalt, for så å fremføres på den regionale festivalen på Nordland teater i Mo i Rana. Her kommer grupper fra hele fylket og spiller for hverandre. Én av disse gruppene blir så tatt ut til å spille på landsfestivalen på Det norske teateret i Oslo.

Det er ny DUS-runde i 2024/2025, og de nye stykkene kommer nå til våren. Scenekunst i Nordland har i samarbeid med kommunene i Ytre Salten en ambisjon om å samle en felles gruppe for Beiarn, Gildeskål, og Meløy. I løpet av våren ønsker vi å skape denne gruppa gjennom noen helgesamlinger sammen med regissør. Planen er at gruppa velger et manus når de kommer, og at vi fra høsten av vil samles til helgeøvinger ca. hver tredje uke. Festivalen på Nordland teater går av stabelen rundt mars 2025.

Vi åpner nå for påmelding! Det er gratis, og du behøver ikke noe sceneerfaring - bare lyst til å prøve deg - og å være mellom 13 og 19 år. I vår skaper vi gruppa gjennom å leke oss med drama, og de som så ønsker å være med videre på produksjonen til høsten, tar en endelig beslutning da.

For mer info og påmelding, kontakt:
Anne Rita Nybostad; anne.rita.nybostad@beiarn.kommune.no

Frist: Tirsdag 19. mars